Ratsastustunnit

Ratsastustunnit pidetään sääolosuhteiden mukaan joko suurella kentällä tai tilavassa maneesissa. Kesäaikaan voivat ryhmät käydä halutessaan myös maastossa ratsastustunnilla.

Yksityistunteja, valmennustunteja ja pienryhmätunteja pidetään arkipäivisin ennen vakituisia iltatunteja sekä lauantaisin ja sunnuntaisinkin. Sovi Raijan kanssa ajankohta.


Tasoryhmät

Ratsastustunnit ratsastetaan tasoryhmissä, jokaiselle löytyy varmasti sopiva ryhmä. Viikon aikana on täysin kouluratsastusta harjoittelevia ryhmiä ja esteratsastuksesta kiinnostuneille on omat ryhmänsä. Muutama ryhmä löytyy, jossa harjoitellaan molempia lajeja, sekä koulu- että esteratsastusta.

Ratsastustunnin kesto on 50 minuuttia. Tunnin opettaja tekee hevosvalinnan yhdessä ratsastajan kanssa ennen tunnin alkua. Yleensä hevoset tekevät työtä vain yhden tunnin illassa, joten ratsastajat varustelevat itse hevosensa tunnille.


Alkeiskurssi

Jokainen ratsastusharrastuksen aloittaja aloittaa alusta. Pienimmät ponikoululaiset, kuten aikuiset uuden harrastuksen pariin löytäneet harrastavat täällä yhdessä ja vasta-alkajille löytyy aina apua.

Tippuminen

Ei se ihan aina onnistu

Silloin tällöin, onneksi kuitenkin harvakseltaan, sattuu hevosen selästä suistumisia. Tippuminen kuuluu lajiin, kun harjoittelu ei aina suju toivotulla tavalla.

Huolehdithan vakuutusturvastasi. Ratsastajia ei ole vakuutettu ratsastuskoulun puolesta. Hyvän perusvakuutuksen saa jäsenetuna, kun liittyy Suomen Ratsastajainliitton jäsenseuraan. Lisätietoja tästä linkistä.

Tallin välittömästä läheisyydestä löytyy mukavia maastoratsastuspolkuja