Kesän 2024 kurssit

Ilmoittautumiset kursseille ja lisätietoja Raijalta, puh. 0400 953068 tai raija.metsala@pp.inet.fi.

Kurssien varausmaksu on 20 e, maksettava 2 viikkoa ilmoittautumisesta.


10.-12.6. lasten päiväleiri, 180 e

10.-12.6. järjestettävä leiri on suunnattu ratsastajille, jotka tarvitsevat taluttajan, apua hevosen varustamisessa tai harjoittelevat vielä laukannostoa. Myös vasta-alkajat ilman aiempaa hevoskokemusta ovat tervetulleita!

Leirillä harjoitellaan hevosenhoitoa sekä hevosmiestaitoja ja ratsastetaan sekä kentällä että maastossa. Leiri huipentuu leirihevosnäyttelyyn ja tiukkaakin tiukempaan keppihevosten esteskabaan!

Päiväleirit alkavat aamuisin klo 9.00 ja päättyvät klo 14.00, ratsastusta tunti/päivä. Leiriläisillä tulee olla mukana omat eväät (tallilta löytyy jääkaappi ja mikro).

5.-6.6. istuntakurssi, 90 e

23.-24.7. istuntakurssi, 90 e

Perusistunta kuntoon!  Takapuolet penkkiin ja istuntavirheitä korjaamaan. Erilaisia harjoitteita tasapainoisemman ja varmemman istunnan löytämiseen, mm. liinatyöskentelyllä.

Ratsastusta tunti päivässä.

17.-18.6. esteratakurssi, 100 e

Ohjat käteen ja estettä kohti. Kurssilla ratsastetaan esteratoja kokonaisuuksina ja suoritustasi arvioidaan taitoesteratsastuksena. Kurssin opeilla selvität esteradat tyylillä ja tarkkuudella.

Kurssilla ratsastusta tunti/päivä.

19.-20.6. kouluratakurssi, 100 e

Taas tehdään kutosista kaseja! Kurssilla keskitytään kokonaisen kouluradan  ratsastamiseen ja ongelmakohtien korjaukseen. Ratsastettuasi radan saat palautteen ja pääset korjaamaan ongelmakohtia.

Kurssilla ratsastusta tunti/päivä.


8.-10.7. nuorten leiri, 200 e (alkaen 11 v)

8.-10.7. järjestettävä leiri sopii hieman kokeneemmille ratsastajille, jotka harjoittelevat hevoseen vaikuttamista kaikissa askellajeissa ja osaavat varustaa hevosen pääasiassa itsenäisesti.

Ohjelmassa on niin koulu-, maasto- kuin esteratsastustakin, hevosenhoitoa ja poniagilityä unohtamatta. Leirin aikana leiriläisillä on omat leirihoitohevoset, joiden kanssa valmistaudutaan leirin kruunaaviin hevosnäyttelyihin ja hevostaitokisaan!

Päiväleirit alkavat aamuisin klo 9.00 ja päättyvät klo 14.00, ratsastusta tunti/päivä. Leiriläisillä tulee olla mukana omat eväät (tallilta löytyy jääkaappi ja mikro).

3.-4.7. maastoesteitä, 100 e

Olisiko välillä kiva katsella jotain muuta kuin puomeja ja kentän aitoja? Lähde mukaan vauhdikkaaseen maastoesteiden maailmaan. Kurssilla opetellaan hyppäämään erilaisia maastoesteitä sekä metsässä että pellolla. Ratsastusta tunti/päivä.

3.-4.7. Kouluratsastus teemana

Pysähdys, tervehdys ja ravissa matkaan! Kouluratsastus on upea laji ja tällä viikolla saat uutta tarkkuutta ja tyyliä ratsastukseesi. Viikolla harjoitellaan koulukuvioita mm. avo- ja sulkutaivutuksia, laukanvaihtoja kuitenkaan istuntaa unohtamatta.

45 e / henkilö / tunti

Voit varata useampia tunteja.

24.-25.7. Esteratsastus teemana


Harjoitellaan esteratsastusta, mm. hyvien teiden käyttöä sekä tasapainoa ja hevosen hallintaa esteillä.


50 e / henkilö / tunti


Voit varata useampia tunteja.